Menová politika NBS kurzová politika - Jirsáková, Jana
Hlavnou úlohou menovej politiky NBS je zabezpečovanie stability meny. Vnútornú stabilitu reperezentuje inflácia, vonkajšiu výmenný kurz. Výmenný kurz slovenskej koruny po roku 1993. Parita kúpnej sily. Nominálny efektívny výmenný kurz. Reálny efektívny výmenný kurz.