Niektoré aspekty zdaňovania štátnych cenných papierov u nás - Chovancová, Božena
Cenné papiere patria do finančných aktív, ktorých výnosy v zmysle zákona č. 286/92 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, podliehajú zdaneniu. Legislatívne vymedzenie dlhopisu a chápanie jeho výnosnosti. Zdaňovanie štátnych pokladničných poukážok (bezkupónové dlhopisy). Kupónové dlhopisy s fixným kupónom.