Šancou pre Kóreu sú urýchlené adaptačné procesy a reštrukturalizácia - Baláž, Peter
Perspektíva nárastu priamych zahraničných investícií v Kórejskej republike v r. 1999. Nezamestnanosť a HDP v krajine v r. 1998. Ciele hospodárskej reformy kórejskej vlády, snaha o hlbokú ekonomickú reštrukturalizáciu. Snaha získať dostatok vonkajších finančných zdrojov na sanačné a rozvojové programy. Orientácia štrukturálnych zmien.