Slovenské elektrárne lobujú za zrušenie rozhodnutia vlády SR o odstavení V-1 v Jaslovských Bohuniciach - Šporer, Peter
Investície Slovenských elektrární (SE), a.s. Bratislava do rekonštrukcie a modernizácie jadrovej elektrárne V-1. Európska banka pre obnovu a rozvoj (EBOR) žiadala odstavenie V-1. Projekt rekonštrukcie a modernizácie V-1 považuje Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu za vzorový. EÚ a Greenpeace sú za uzatvorenie elektrárne. Porovnanie problémov s V-1 s problémami okolo Gabčíkova a Mochoviec.