Zamyslenie nad transformáciou - Staněk, Peter
Súčasný stav transformácie ekonomík strednej a východnej Európy, miera ich priblíženia sa ekonomikám krajín západnej Európy. Problémy transformácie finančného a bankového sektora. Klasifikované úvery. Systémová infraštruktúra ako významný faktor zapojenia národných ekonomík do celoeurópskych obchodných, dopravných a komunikačných systémov. Pozícia Nemecka v EÚ.