Podnikové etické kódexy - Remišová, Anna
Podnikové etické kódexy ako jeden z najdôležitejších prostriedkov sebaregulácie správania človeka v určitej organizácii. Analýza podstaty a zmyslu etických kódexov so zameraním na ich uplatnenie v podnikovej praxi. Efektívnosť, podstata, funkcia a význam etických kódexov. Typy etických kódexov: profesijné kódexy, odvetvové kódexy, podnikové, firemné, korporatívne kódexy. Výhrady proti kódexom. Výhody kódexov.