Poľnohospodárstvo jedným z hlavných dodávateľov nezamestnaných úradom práce - Buchta, Stanislav
Vývoj zamestnanosti v agrárnom sektore na Slovensku. Definícia agrárnej nezamestnanosti. Vývoj agrárnej nezamestnanosti od r. 1993. Regionálne prístupy pri riešení agrárnej nezamestnanosti. Tendencie masového úniku obyvateľstva z vidieka.