Mobilita pokořená návyky
Nejednotnosť daňových systémov narušuje hladké fungovanie integrovaných trhov. Snaha o harmonizáciu daňových systémov. Prehľad daňových sadzieb európskej pätnásky. Limity pre mobilitu práce a kapitálu.