Vlani v decembri dosiahol počet nezamestnaných na Slovensku rekordnú úroveň - Reiselová, Eva
Podľa predbežných údajov Národného úradu práce sa miera nezamestnanosti vyšplhala na najvyššiu úroveň od začiatku transformácie ekonomiky v r. 1990. Vývoj nezamestnanosti, aj dlhodobej nezamestnanosti, má rastúcu tendenciu. Faktory ovplyvňujúce vývoj nezamestnanosti.