Ceny benzínov očistené od daní sú na Slovensku vyššie ako vo väčšine okolitých krajín - Hirman, Karel
Zvýšenie spotrebnej dane z pohonných hmôt a jeho vplyv na ceny benzínov. Pokles reálnej ceny ropy na svetových trhoch sa na Slovensku neodrazil. Na Slovensku ceny benzínu vytvára Slovnaft, ktorý ovláda viac ako polovicu čerpacích staníc. Odchýlky v cenovej politike. Porovnanie cien benzínu a nafty v niektorých európskych krajinách.