Evidovanie a zdaňovanie príjmov z prenájmu - Kontšeková, Zuzana
Príjmy z prenájmu podliehajú zdaneniu podľa par. 10 zákona o daniach z príjmov. Povinnosti daňovníkov, ktorí poberajú príjmy z prenájmu po 1. januári 1999. Daňovníci, ktorí majú príjmy z prenájmu a pri týchto príjmoch si uplatňujú preukázateľne vynaložené výdavky musia viesť evidencie. Evidencia o príjmoch a výdavkoch v časovom slede. Evidencia hmotného a nehmotného majetku, ktorý možno odpisovať. Evidencia o tvorbe a použití rezervy na opravy hmotného majetku. Evidencia o pohľadávkach a záväzkoch v zdaňovacom období. Praktické príklady.