Strategický prvok hospodárstva - Sotník, Alexander
Vzťahy medzi životným prostredím, ekonómiou a financiami. Zmena prístupu k prírode, k jej ochrane a zachovaniu. Štruktúrovanie funkcií životného prostredia. Environmentálna politika ako strategický prvok hospodárskej politiky. Súčasný stav národného hospodárstva z hľadiska znečistenia životného prostredia. Priame a nepriame nástroje environmentálnej politiky. Sankcie za znečisťovanie životného prostredia.