Hodnotenie národných parkov v podmienkach prechodových ekonomík - Kluvánková-Oravská, Tatiana
Vzťah životného prostredia a ekonómie. Teoretické prístupy k meraniu hodnôt životného prostredia. Klasifikácia hodnôt životného prostredia. Prehľad metód merania environmentálnych hodnôt: 1. metódy oceňovania založené na hypotetických údajoch, 2. metódy oceňovania založené na reálnych údajoch, 3. metódy komplexného hodnotenia životného prostredia.