Pohľadávky - je vhodná ich existencia? - Markovič, Peter, 1974-
Vývoj pohľadávky - životný cyklus, ktorý má tri fázy. 1. Vznik pohľadávky. 2. Obdobie existencie v rámci účtovnej evidencie. 3. Inkaso pohľadávky, resp. jej premena na strednodobý obchodný úver. Ilustračný príklad, ktorý poukazuje na finančnú náročnosť existencie pohľadávok, zvýrazňuje finančné straty vznikajúce bezplatným poskytovaním obchodného úveru odberateľom. Poukázanie na výhody poskytnutia skonta pri promptnej platbe.