Utváření emisního mechanizmu společné evropské měny - Vencovský, František
Rozdielna hospodárska a menová situácia členských štátov Európskej únie. Spoločná mena by mala pomáhať prekonávať tieto rozdiely. Konvergencia (zbližovanie) emisných mechanizmov. Konštrukcia a využívanie peňažných agregátov M. Riadenie krátkodobých úverových sadzieb. Voľba stratégie menovej politiky.