Vlastníctvo pôdy na Slovensku - Čikovský, Konštantín
Z obsahu: Vo vlastníctve pozemkov bude na Slovensku neporiadok aj po roku 2000. Notárske osvedčenie o vydržaní má silu verdiktu prvostupňového súdu. Pozemkový fond si záväzky plní, problémom sú pohľadávky. Reštitúcie spomaľuje rozdrobenosť pozemkov. Najviac prípadov vydržania lesov je na severovýchode Slovenska.