Podpora slovenskému poľnohospodárstvu nižšia ako v EÚ, ale najvyššia z krajín CEFTA - Janků, Jana
Dotácie pre slovenské poľnohospodárstvo v r. 1999. Dotácie pre agropotravinárstvo, porovnanie s predchádzajúcimi rokmi. Podpora pre poľnohospodárstvo sa vypočítava jednotne, na základe ukazovateľa EPS - ekvivalent produkčných subvencií, pre všetky členské a čakateľské krajiny OECD. Podpora do slovenského poľnohospodárstva vyjadrená EPS bola nižšia ako v krajinách EÚ a vyššia ako v krajinách CEFTA.