Keď manažér nevie, že nevie internet je zárodkom globálnej informačnej infraštruktúry - Čunderlík, Dušan
Široké využitie internetu v obchode. Základné služby internetu. Strategická úloha informácií o vonkajšom a vnútornom prostredí firmy. Tri úrovne manažmentu vo väčších obchodných spoločnostiach. Technológie informačného systému firmy sprístupňujúce podklady každému stupňu manažmentu firmy: systémy spracovania transakcií (TPS), manažérske inf. sys. (MIS), rozhodovacie podporné sys. (DSS), kancelárske automatizované sys. (OAS) a exekutívne podporné sys. (EIS). Úloha informácií v práci manažéra. Vlastnosti kvalitného informačného systému firmy.