Vznik a udržiavanie konkurenčnej výhody - Slávik, Štefan, 1955-
Podniková stratégia, konkurencia a konkurenčné výhody. Podmienky pre vznik konkurenčnej výhody. Externé a interné podmienky vplývajú na rozdiely v miere zisku medzi konkurujúcimi podnikmi. Schopnosť podniku reagovať na zmeny podmienok - rýchlosť odozvy, vnímavosť, pružnosť odozvy. Faktory spoluvytvárajúce konkurenčnú výhodu národov (Porterov dynamický kosoštvorec).