Prístupy k definovaniu rizík v zahraničnom obchode a investovaní - Oberhauser, Ján Artur
Päť komponentov uprednostňovaných pri ratingu ekonomického rizika krajiny: komponent A - HDP na obyvateľa, komponent B - reálny ročný rast HDP, C - ročný rast inflácie, D - podiel štátneho zostatku na HDP a komponent E - podiel zostatku bežného účtu na HDP. Bodové hodnotenie jednotlivých komponentov. Praktický príklad.