Perspektíva vplyvu trhovo-centrických finančných systémov na riziko a reguláciu - Mellyn, Kevin L.
Vznik finančných systémov založených na trhu. Trhovo-centrický finančný systém. Bankovo-centrický finančný systém. Vývoj globálneho finančného systému. Manažment rizika a zdroje rizika v bankách a finančných inštitúciách. Práca získala prvú cenu na súťaži vedeckých prác o svetovom finančnom systéme (Washington, 1998) na počesť Jacquesa de Larosiéra.