Rozhodujúce trendy vo svetovom vývoji do roku 2010 - Černá, Jana
Charakteristika rozhodujúcich trendov vývoja svetového hospodárstva do roku 2010. Proces koncentrácie. Diverzifikácia. Kooperatívna stratégia. Presmerovávanie tokov investícií vo svetovej ekonomike. Nové dimenzie trhov. Fenomén národnej klímy. Chudoba a nezamestnanosť. Kriminalizácia ekonomiky a spoločnosti. Regionalizácia. Megakonkurencia. Námety pre Slovensko k jednotlivým trendom.