Ročné vysporiadanie odpočtu DPH - Jablonková, Zdenka
Platitelia dane z pridanej hodnoty majú podľa 20 ods. 1 zákona č. 289/1995 Z.z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov nárok na odpočet vstupnej dane pri prijatých zdaniteľných plneniach (tovaroch a službách), ktoré sú nakúpené na účely vykonávania podnikateľskej činnosti. Zdaniteľné plnenia oslobodené od dane podľa 26 zákona. Výpočet odpočtu dane. Ročné vyrovnanie odpočtu dane. Cena zdaniteľného plnenia. Výnimky pri započítaní ceny zdaniteľného plnenia oslobodeného od dane.