Zdaňovanie nehnuteľností v roku 1999 - Bubeníková, Irena
Poukázanie na všetky podstatné skutočnosti, ktoré sú potrebné na správne určenie dane z nehnuteľností na rok 1999. Majetková daň je upravená zákonom SNR č. 372/1992 Zb. o dani z nehnuteľností v znení neskorších predpisov, ktorá zahŕňa daň z pozemkov, daň zo stavieb a daň z bytov. Zavedenie zdaňovania bytov. Daňovníci dane z nehnuteľností. Nehnuteľnosti oslobodené od dane. Základ dane. Sadzby dane. Úľavy z dane z nehnuteľností. Vznik a zánik daňovej povinnosti. Priznania na daň z nehnuteľností. Vyrubovanie dane. Platenie dane a penalizácia. Správa dane.