Ekonomická sila regiónov a politika trhu práce v SR aké faktory ovplyvňujú zamestnanosť v obciach a mestách? - Buchta, Stanislav
Dôsledky urbanizácie a industrializácie Slovenska v posledných desaťročiach. Pomer obyvateľstva žijúceho vo vidieckych, prechodných a mestských regiónoch. Trendy v zamestnanosti podľa typológie slovenských regiónov. Územná mobilita pracovných síl vo vidieckych regiónoch. Výška priemerných miezd v regiónoch SR. Redistribúcia finančných prostriedkov na pasívnu i aktívnu politiku trhu práce. Návrhy riešení nepriaznivej situácie na trhu práce.