Podľa predbežného odhadu sa strata poľnohospodárstva vlani opäť zvýšila - Janků, Jana
Predbežný odhad hospodárenia rezortu za r. 1998. Stratovosť poľnohospodárstva. Znižovanie podielu ziskových podnikov. Novovzniknuté akciové spoločnosti a spoločnosti s ručením obmedzeným dosahujú spravidla lepšie výsledky ako družstvá. Príčiny nepriaznivého vývoja poľnohospodárstva v r. 1998.