Spoločnosť založená na vzdelaní východiskom môže byť viaczdrojové financovanie škôl - Dado, Milan
Úloha vysokého školstva v budúcnosti. Nedostačujúce financie pre vysoké školy zo štátneho rozpočtu. Riešenie vo viaczdrojovom financovaní. Úspechy vysokých škôl v medzinárodnej spolupráci. Pripravovaný 5. rámcový program Európskej únie a jeho aktivity. Potreba legislatívnych opatrení na umožnenie viaczdrojového financovania vysokého školstva.