Ochrana životného prostredia a spotrebiteľa v Európskej únii - Košičiarová, Soňa
Jedným z cieľov environmentálnej politiky ES je prispievať k ochrane ľudského zdravia. Pre Slovenskú republiku vyplýva medzinárodný záväzok zabezpečiť postupnú zlučiteľnosť jej predpisov s predpismi EÚ. Systém predpisov komunitárneho práva. Ochrana spotrebiteľa. Aktuálne úlohy v oblasti aproximácie slovenského práva.