Patent je rozvoj, ale aj ochrana dokážeme uskutočniť zvrat v našej patentovej politike? - Truchlik, Štefan
Patentová aktivita nemeckých podnikov stredného stavu. Nemecké podniky stredného stavu majúce vysoký podiel na svetovom trhu. Prihlášky patentov na milión obyvateľov ročne vo vybraných krajinách. Úrad priemyselného vlastníctva SR. Udelené a zapísané predmety právnej ochrany zo SR za roky 1993-97. Význam vysokých škôl vo výskume a patentovaní. Podpora patentovej politiky na vysokých školách v USA, SRN, Švajčiarsku a Holandsku. Opatrenia potrebné pre vzrast patentovej politiky SR.