Vypomáhajúce osoby a spolupracujúce osoby - Jánoš, Daniel
Rozlíšenie pojmov vypomáhajúce osoby a spolupracujúce osoby pri spore o tom, či má vypomáhajúca osoba platiť poistné na zdravotné poistenie a dôchodkové zabezpečenie a príspevok na poistenie v nezamestnanosti. Kto je spolupracujúca osoba určuje 4 ods. 2 zákona č. 100/1988 Zb. o sociálnom zabezpečení. Pojem vypomáhajúca osoba je odlišný od pojmu spolupracujúca osoba a pozná ho iba zákon č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov ustanovenie 12 ods. 2. Spolupracujúce osoby a poistné. Vymeriavací základ spolupracujúcich osôb. Vypomáhajúce osoby a platenie poistného.