Obchodný podiel v spoločnosti s ručením obmedzeným - Fekete, Imrich
Pojem obchodného podielu. Obchodný podiel a vklad spoločnosti. Práva a povinnosti spoločníka spojené s obchodným podielom. Zásada jednotnosti obchodného podielu a vkladu. Deliteľnosť obchodného podielu. Obchodný podiel patriaci viacerým osobám. Zmluvný prevod obchodného podielu. Prechod obchodného podielu v prípade smrti spoločníka. Prechod obchodného podielu na právneho zástupcu. Obchodný podiel v správe spoločnosti. Vzory zmlúv. Príklady z praxe.