Zodpovednosť za škodu pri pracovných úrazoch a chorobách z povolania - Jendrálová, Anna
Právna úprava odškodňovania pracovných úrazov a chorôb z povolania je obsiahnutá v Zákonníku práce. Cieľom je chrániť a zabezpečiť zamestnanca, ktorý v dôsledku pracovného úrazu alebo z choroby z povolania utrpí škodu.