Mezinárodní účetní standardy - Beneš, Ladislav
Medzinárodné účtovné štandardy sú jednou z foriem medzinárodnej harmonizácie účtovníctva. Štandardy sú dielom medzinárodnej profesie účtovníkov a audítorov a sú určené pre národné profesné organizácie účtovníkov a audítorov, ktoré ich majú aplikovať vo svojich krajinách. Vydavateľom štandardov je Výbor pre medzinárodné účtovné štandardy (International Accounting Standards Committee -IASC). Zoznam medzinárodných účtovných štandardov vydaných k 30.9.1998.