Snem Združenia miest a obcí Slovenska avizoval razantné presadzovanie záujmov samosprávy - Velecký, Milan
Smerovanie Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) na nasledujúce štyri roky - rozhodovalo sa o ňom na 9. sneme ZMOS. Rozhodujúcou témou snemu bol vzťah samosprávy k štátnej správe, najmä k vláde. Mnohé nástroje, kompetencie a finančné zdroje budú odovzdané regiónom. Obnovenie činnosti Rady vlády pre verejnú správu, ktorej členmi sú aj reprezentanti ZMOS. Štát plánuje pridať samosprávam 10 perc. z daní.