WTO o vplyve toku kapitálu na finančnú stabilitu - Kováčová, Eva
Analýza WTO (Svetová obchodná organizácia) vzťahu politiky obchodov v oblasti finančných služieb, toku kapitálu a finančnej stability. Spôsoby poskytovania finančných služieb. Druhy liberalizácie a finančná stabilita. Základné rozdiely medzi tokom kapitálu a finančnými službami. Dohody WTO o finančných službách. Faktory určujúce stabilitu finančného sektora. Opatrenia GATS (Všeobecná dohoda o obchode v oblasti služieb) na ochranu pred krízou alebo na jej riešenie.