Karpatský euroregión sa vracia aktualizácia postavenia a úlohy východného Slovenska - Ičo, Tibor
Snaha o spoluprácu Slovenska, Maďarska, Poľska a Ukrajiny vrámci Karpatského euroregiónu (ďalej len KER) a jej zmarenie zo strany SR v roku 1993. Inštitút pre štúdie Východ-Západ (IEWS) iniciátorom vytvorenia KER. Okolnosti odmietnutia členstva východného Slovenska v KER slovenskou vládou. Deklarácia KER. Zrušenie plnoprávneho členstva SR v KER v roku 1995 a legislatívne kľučkovanie slovenskej vlády v roku 1997. Územné teritórium KER. Súčasný stav - SR ako pridružený člen KER.