Strojárstvo analýza odvetvia - Ilavský, Martin
Problémy slovenského strojárstva. Podiel strojárstva na celkovej tvorbe HDP. Pracovná náročnosť výroby. Hlavné rozvojové programy v strojárskom priemysle. Charakteristika najväčších strojárskych podnikov zaoberajúcich sa železničnou prepravou: ŽOS, a.s., Trnava, ŽOS, a.s., Vrútky, ŽOS, a.s., Zvolen, Tatravagónka, a.s., Poprad.