Certifikát vizitkou i podmienkou spotrebiteľ chce dobrú kvalitu, dizajn, nezávadný výrobok - Šesták, Jozef
Legislatíva, týkajúca sa kontroly kvality výrobkov na Slovensku. Zameranie a pôsobenie žilinskej skúšobne SKTC-119 podliehajúcej Výskumnému ústavu textilnej chémie Chemitex. Podpora povinnej certifikácie zo strany podnikateľov. Textilné výrobky certifikované v roku 1998. Niektoré škodlivé látky potenciálne obsiahnuté v textile. Európska smernica pre udeľovanie eko-značky spoločenstva textilným výrobkom. Uznanie Európskej únie pre skúšobňu SKTC-119.