Stratégie využívané na trhu derivátov kombinované stratégie (rast trhu)
Kombinované stratégie na derivátovom trhu umožňujú intenzívnejšie využívať vlastnosti a možnosti derivátov. Používajú sa rôzne kombinované stratégie podľa očakávania vývoja trhu (najzaujímavejšia stratégia je tzv. Vertical Ratio Call Back Spread). Príklad použitia v praxi.