Svet čipovej karty
Mikroprocesor v čipovej karte chráni platobné karty pred ich zneužitím. V roku 1985 boli karty Bull CP8 prijaté združením francúzskych bánk. Fyzická skladba karty CP8. História čipovej karty s mikroprocesorom.