Tento, a.s., Žilina genéza od Chemicelulózy cez PT - Antošík, Jozef
Z histórie továrne na výrobu celulózy založenej v Žiline v r. 1905. Rozšírenie výrobného programu v štátnom podniku Chemicelulóza. Ukončenie výroby celulózy v r. 1992. Transformácia Chemicelulózy, š.p. na PT Žilina, a.s. so 100 perc. vlastníctvom FNM. V januári 1997 spoločnosť postihol požiar. Vznik Tento, a.s. ako následník PT Žilina. Súčasná situácia v spoločnosti Tento, a.s.