Položky odpočítateľné od základu dane - Jánoš, Daniel
Položky znižujúce príjem zamestnanca. Základom dane (čiastkovým základom dane) z príjmov zo závislej činnosti a funkčných požitkov podľa 6 zákona č. 286/1992 Zb. v znení neskorších predpisov je príjem zamestnanca znížený o položky uvedené v 6 ods. 12 písm. a) až d) ZDP. Nezdaniteľné časti základu dane. Základná nezdaniteľná časť základu dane - 21 000 Sk. Uplatnenie nezdaniteľných súm.