Agroturistike zápecníctvo neprospieva v cestovnom ruchu dať prednosť kvalite pred kvantitou - Paličková, Mária
Hľadanie nových leteckých dopravcov cestovnými kanceláriami pred začiatkom sezóny. Cestovnému ruchu na Slovensku chýba koncepčná politika i samostatný úrad. Slovenské prírodné oblasti, ktoré zápasia s finančnými problémami. Aktivity Okresného úradu vo Vranove zamerané na rozvoj regionálneho cestovného ruchu. Neochota vidiečanov podnikať v cestovnom ruchu. Pokles príjmov z cestovného ruchu v posledných rokoch.