Slovenský bankový sektor sa polarizoval na problémové štátne a menšie ziskové súkromné banky - Suďa, Pavol
Obraz slovenského bankového sektora podľa poslednej správy OECD Economic Surveys 1998-1999 Slovak Republic. Rozdelenie bankového sektora: l. problémové štátne banky a 2. menšie ziskové súkromné banky. Štruktúra pohľadávok slovenských bánk. Obmedzenie hospodárskej súťaže v niektorých oblastiach bankového trhu. Riziká v bankovom sektore.