K hodnoteniu predpokladov ekonomiky Slovenska a ostatných transformujúcich sa krajín pre integráciu do Európskej únie - Němec, Jaroslav
Vyrovnávanie ekonomickej úrovne transformujúcich sa ekonomík s krajinami Európskej únie. Rozdiely v oceňovaní výkonov a výkonnosti ekonomík transformujúcich sa krajín. Súvislosti medzi úrovňou hrubého domáceho produktu pred liberalizáciou a mierou znehodnotenia meny po liberalizácii. Stabilizácia rastu ako predpoklad vyrovnávania ekonomickej úrovne.