Oceňovanie predaja a kúpy podniku - Škultéty, Jozef
Hmotný majetok v zmysle §25 zákona č. 263/1991 Zb. o účtovníctve s výnimkou majetku vytvoreného vlastnou činnosťou sa oceňuje obstarávacími alebo reprodukčnými obstarávacími cenami. Zmluvu o predaji podniku upravujú ustanovenia § 476 až 488 zákona č. 513/1991 Zb. Stanovenie ceny podniku. Praktický príklad. Strata a predaj podniku.