Ekonomická podstata pojmu financie - Háčik, Vladimír
Pojem financie v ekonomickej vede, ale predovšetkým v ekonomickej praxi a jeho chápanie. Vývoj pojmu financie v ekonomickej vede. Zavedenie pojmu finančný kapitál. V mnohých prípadoch nastalo stotožnenie pojmov financie a peniaze. Financie a peniaze sú dve rozdielne ekonomické kategórie.