Stratégia podpory vstupu zahraničných investícií je len o málo konkrétnejšia ako balíček ekonomických opatrení - Medžová, Andrea
Stratégia podpory vstupu priamych zahraničných investícií (PZI) na Slovensko. Stratégia počíta aj so zmenami v legislatívnej oblasti. Finančné stimulátory prílevu zahraničných investícií. Daňovomotivačné opatrenia na prílev PZI. Sektorová orientácia podpory prílevu PZI. Snaha vlády zvýšiť prílev PZI do regiónov s vysokou mierou nezamestnanosti. Jednou z najdôležitejších podmienok prílevu zahraničných investícií je politická stabilita.