Zadlženie štátu a deficit rozpočtu - Mokrý, Vladimír
Skúmanie a hodnotenie deficitu štátneho rozpočtu (ŠR). Rozdiel medzi deficitom a štátnym dlhom. Tabuľka vyjadrujúca podiel rozpočtového salda, čistého zadlženia a hrubého zadlženia na HDP siedmich najvyspelejších štátov sveta pre roky 1981-2003. Neoklasické, keynesiánske a neoricardiánske hodnotenie makroekonomických dôsledkov deficitu štátneho rozpočtu. Typy rozpočtového deficitu. Definícia monetarizácie deficitu ŠR. Vzťah štátneho rozpočtu a Fondu národného majetku ohľadom dotovania ŠR. Dopad štátneho zadlženia na budúce generácie.