Evropská unie a její strukturální fondy - Čížek, Josef
Požiadavky na uchádzačov o členstvo v Európskej únii. Ďalšie jednania o rozšírení. Problémy s rozdeľovaním finančných prostriedkov v EÚ. Štruktúrne fondy ako pomoc slabším krajinám EÚ. Štyri súčasné štruktúrne fondy: Európsky fond regionálneho rozvoja (ERDF), Európsky sociálny fond (ESF), Európsky orientačný a záručný fond pre poľnohospodárstvo (EAGGF) a Finančný nástroj pre rybolov (FIFG). Poskytovanie finančnej pomoci v súlade s prioritami. Charakteristika jednotlivých priorít a počty obyvateľov členských krajín EÚ, ktorých sa týkajú. Kohézny fond EÚ ako nový finančný nástroj. Rozdeľovanie prostriedkov kohézneho fondu.